Skilsmisse, særeje og bodeling

I dag kan man blive separeret eller skilt med det samme, hvis man er enige om det. Det kan hurtigt klares digitalt på Familieretshusets hjemmeside.

Det kræver, at man også er enige om vilkårene, herunder hvem der skal overtage en evt. leje- eller andelsbolig, og om der skal betales bidrag til den anden part.

Hvis man er uenige om separation eller skilsmisse eller vilkårene herfor, skal man til vilkårsforhandling i Familieretshuset.

Ved fortsat uenighed sendes sagen til retten, hvor man kan ansøge om fri proces, såfremt man opfylder de økonomiske betingelser.

Det er ofte en god ide at tage advokaten med på råd allerede inden sagens opstart i Familieretshuset, og senest når sagen oversendes til retten.

Når man er blevet separeret eller skilt iværksættes bodelingen. Advokaten kan bistå med at få opgjort bodelene og udfærdige en boopgørelse, hvorefter fællesboet er delt.

Hvis ikke man får foretaget en egentlig bodeling, er der risiko for, at den anden i flere år efter kan gøre krav på vurdering af aktiver eller krav på penge fra fællesboet. Det er derfor vigtigt at søge rådgivning om bodelingen umiddelbart efter separationen eller skilsmissen.